SkiSafari bij Vasa Sport
SkiSafari bij Vasa Sport

SkiSafari bij Vasa Sport

Wintersport Live Wintersport Live

Corine kan haast niet wachten, want ook dit jaar doet ze weer mee aan de SkiSafari. “Het is de vorige keer zo goed bevallen dat ik dit niet graag wil missen.” Aan het woord is Corine, ze heeft inmiddels drie reizen gemaakt en kijkt uit naar de volgende.

De SkiSafari Salzburg-Tirol georganiseerd door Vasa Sport. Voor Wintersport Live hebben we haar gevraagd naar haar ervaringen en waarom ze zo enthousiast is voor de SkiSafari.

De energie en de levenslust van de groep heeft mij geleerd dat leeftijd er niet toe doet om gezamenlijk een heerlijke week te skiën. Ik leerde levenslessen uit vele goede gesprekken. Eén van de deelnemers zei: “Corine je moet in het leven zelf de slingers ophangen, een ander doet het niet.” Daarnaast heb ik één van mijn beste vrienden leren kennen en dat is wat mij betreft het mooiste!

Wat is je het meest opgevallen de eerste keer dat je meeging?

Het warme welkom als je ‘s ochtends met de bus aan komt, na een lange reis uit Nederland. Ik bemerkte een bepaalde spanning in de bus. Ik had geen idee waarom iedereen zo onrustig was totdat ik het Vasa Sport begeleidingsteam zag en de hartelijkheid ervoer waarmee we ontvangen werden. Het was dus de nieuwsgierigheid van de mensen die voor de kriebels zorgde. Met welke gidsen gaan we komende week op pad? Het leuke weerzien en vooral de lekkere verse koffie zorgde meteen voor de juiste start van de SkiSafari.

Kun je een leuke anekdote vertellen? Iets wat je bij is gebleven op één van de reizen?

Wat me bij is gebleven is een moment dat we in dichte mist terecht kwamen nadat we ergens heerlijk gelunched hadden. We waren we nog maar met een select groepje overgebleven, de meeste deelnemers waren al naar beneden gegaan. Skigids Rick had zijn space ski’s aan, een soort klap ski (redactie: telemark ski’s). We skiede dicht achter hem aan en door zijn ervaring en deskundigheid kwamen we veilig beneden. Ik ben nogal een control freak en laat niet snel de touwen los, maar in dit geval had ik er geen enkel probleem mee. Dat was ook het fijne van deze reis: de deskundigheid van de gidsen gaf mij het vertrouwen, zodat ik onbezorgd kon skiën.
Dat alles tot in de puntjes voorbereid en georganiseerd was bleek ook uit een minder prettige anekdote. Een ongelukkig ongeval zorgde ervoor dat iemand zodanig geblesseerd was dat hij niet meer verder kon. Daadkrachtig optreden van de begeleiding zorgde voor goede eerste hulp. Met skiën kan altijd wat gebeuren, maar het geeft me een zeker gevoel dat als ik hulp nodig zou hebben dat het goed geregeld is.

Als je een SkiSafari zou aanbevelen aan een ander wat zou je dan vertellen?

Dat het een week is waarin zoveel afwisseling zit dat je het gevoel hebt dat het echt een volle week vakantie is. Je ontmoet leuke enthousiaste mensen met één duidelijke overeenkomst namelijk sportief bezig zijn en zin hebben in een gezellige week. Iedereen wordt opgenomen in de groep, iets wat ik heel belangrijk vind. Elke dag ski je in een ander gebied en je hoeft alleen je kleur (redactie: de kleur staat voor een niveaugroep) in de gaten te houden. De absolute kracht van deze SkiSafari is dat je met vrienden, met je partner kan gaan en dat ieder op zijn of haar eigen niveau kan skiën en toch met elkaar vakantie kan vieren. Alles is geregeld en georganiseerd zonder dat het beklemmend is.

Kun je in een paar kernwoorden de SkiSafari typeren? Max 5 woorden:

*Afwisselend
*Plezier
*Begeleiding
*Ontzorgd worden en
*Lekker eten!

Heb je plannen om weer mee te gaan met een SkiSafari?

Ja en ik heb inmiddels alweer geboekt voor de SkiSafari Salzburg-Tirol van Vasa Sport. De reden waarom ik weer mee ga is omdat het voor mij een unieke kans is om met mijn familie te skiën en natuurlijk de gezelligheid van de groep. Elke dag een ander gebied daagt mij uit en je hebt de zekerheid dat je het gebied met alle hoogtepunten te zien krijgt. De gidsen voegen elk op eigen wijze waarde toe en vormen een hele belangrijke en onmisbare schakel in het geheel. De dag wordt gemaakt door de gidsen.

Inmiddels ben ik drie keer mee geweest en het voelt elk jaar weer als ‘ thuiskomen’. Ik weet nu wat ik kan verwachten en een alternatief is er voor mij niet. De opzet en het team van de Vasa-gidsen maken voor mij de week. Hoe oud of jong de groepsleden ook zijn, het zijn stuk voor stuk erg leuke mensen met een eigen verhaal. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de liefde voor het skiën, dat geeft een band. De interesse voor elkaar is groot en de openheid idem. Het is duidelijk een gezellige groepsvakantie en iedereen hoort er bij, ongeacht hoe goed je kan skiën.

Is er iets wat tegen gevallen is tijdens je wintersport vakantie of wat er verbeterd zou kunnen worden?

Tegengevallen is me niks maar als ik dan toch een puntje moet noemen is het dat deze SkiSafari niet primair was ingesteld op jonger publiek. Hoewel de locaties waar ik ben geweest mij de ruimte geven om s’ avonds te kunnen genieten in een bar of iets dergelijks. De vrijheid die ik heb om de avonden in te vullen zoals ik dat wil vind ik erg fijn.
Soms zou ik ook liever een vaste Skileraar hebben voor de hele week. Dat komt vooral dat ik zoveel mogelijk de gids wil ‘ leegzuigen’ op kennis en wil verbeteren en leren. Maar tegelijkertijd heeft het voordelen als de gidsen rouleren. Elk gids heeft zijn eigen leuke kanten en dat zorgt ook weer voor dynamiek in de week.

Kortom eigenlijk is het totaal plaatje zo compleet dat ik het iedereen kan aanbevelen. Jong, op leeftijd, ervaren of minder ervaren. En ik heb nu al weer heel veel zin in de week in Januari!

Corine heeft drie keer deelgenomen aan de SkiSafari van Vasa Sport. Deze SkiSafari’s duren 10 dagen waarbij je 6 dagen met een gids de mooiste skigebieden doorkruist en 2 dagen zelfstandig kan skiën. Alle transfers ter plaatse worden gedaan met een comfortabele touringcar die je ook van en naar Nederland brengt. Je verblijft in een 4 sterren hotel met wellness en lekker eten.

Meer weten van deze wintersport? Kijk dan op www.skisafari.nu

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties