IceCastle - YEG
IceCastle - YEG

Ice Castles in Edmonton, Canada

Wintersport Live Wintersport Live

Blog: Else Schepers van WintersportCanadaAmerika.nl

Spectaculair: Ice Castles in Canadese Edmonton. In het William Hawrelak Park in de Canadese stad Edmonton is het dringen geblazen voor een bezoek aan de Ice Castles. Dit gigantische ijspaleis bestaat voor 100% uit ijs en sneeuw.

Opgebouwd met ‘gekweekte’ ijspegels

De basis  van de Ice Castles –  dat overigens meer weg heeft van een gigantische druipsteengrot – wordt gevormd door meer dan 50.000 ijspegels – speciaal voor dit project ‘gekweekt’ op ijspegelrekken. Het geheel bevat 56 torens, diverse zalen, tunnels en glijbanen. Men kan er doorheen lopen en de vooraf ingebouwde LED-verlichting zorgt voor een magisch, surrealistische wereld. Diverse strategische ingebouwde waterslangen garanderen een constante aanwas van nieuwe ijsafzettingen en ijspegels. De bouw van dit Winter Castle heeft meer dan 6 weken in beslag genomen. Het is open voor bezoekers tot naar verwachting begin maart of later, afhankelijk van wanneer de dooi inzet. Tickets $ 12,95 volw, $ 9,95 kind 4-11 jr. Meer informatie op www.icecastles.com

IceCastle YEG - Schouwspel
IceCastle YEG - Schouwspel

Silver Skate Festival met Dutch Kortebaan Races

Dit ijspaleis staat in het William Hawrelak Park waar van 10 tot 20 februari tevens het Silver Skate Festival plaatsvindt. Dit oudste winterevent van Edmonton is opgezet door Hollandse emigranten (1 op de 35 Canadezen heeft Nederlandse voorouders). De stad heeft een typisch landklimaat van warme zomers en koude winters. Dus veel natuurijs. Wat voor Nederlanders-waar-ook-ter-wereld onlosmakelijk is verbonden met schaatsen. Dit verklaart meteen ook de hoofdattractie tijdens dit ludieke winterevent: de Kortebaan Long-blade Skate Race, de sprint over 160 meter. Daarnaast is er een langebaanwedstrijd van 10 km, de Northgate Skate Race en zijn er tal van ijs- en sneeuwsculpturen te bewonderen.
Meer informatie op www.silverskatefestival.org
Hawrelak Park, 9330 Groat Rd, Edmonton

Silver Skate Festival
Silver Skate Festival

Edmonton, toegangspoort voor wintersporters

Edmonton is dankzij de directe vliegverbinding met Amsterdam een belangrijke bestemming voor Nederlandse en Belgische wintersporters op weg naar hun skibestemming in de Canadese Rocky Mountains.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties