Tsjecho Reizen Wintersport
Goedkoop op Wintersport
Goedkoop op Wintersport

Goedkoop op wintersport

Wintersport Live Wintersport Live

Waar in Europa kunnen wij eigenlijk nog goedkoop op wintersportvakantie? De kosten voor een skipas en een accommodatie kunnen per bestemming zeer uiteenlopen. HomeToGo, ’s werelds grootste vergelijkingswebsite voor vakantiewoningen, zocht het uit.

Zij bekeken en vergeleken in totaal de prijzen van meer dan 250.000 verschillende accommodaties en lokale skipassen in 235 Europese skigebieden. Het uiteindelijke overzicht wat zij hiermee creëerden toont de prijs per persoon voor een dag en een nacht wintersportvakantie.

De gemiddelde prijs die hieruit naar voren komt geeft een goede indicatie van goedkope en duurdere wintersportbestemmingen, maar het blijft een gemiddelde en is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk.

50 wintersportbestemmingen uitgelicht

Wie voordelig de pistes op en af wilt moet uitwijken naar Oost-Europa

De voordeligste skioorden zijn dit seizoen te vinden in Polen en Bulgarije. De goedkoopste skipas vind je in het Poolse Bialka Tatrzanska al voor € 21 per dag en het voordeligste wintersportverblijf is gelegen in het Bulgaarse Bansko, waar je voor een overnachting gedurende het seizoen slechts € 18,50 per persoon betaald. De absolute winnaar daarentegen is het Poolse skigebied Szczyrk. Hier zijn wintersporters dagelijks € 46,44 kwijt om zowel de pistes op te kunnen als om vervolgens nabij te overnachten.

Budget-wintersporters die liever naar Frankrijk gaan hoeven echter niet te treuren. Op plek vijf van de meest voordelige skioorden staat het Franse Mont-Dore waar een overnachting gemiddeld €20 p.p.p.n. kost en een skipas € 33 per dag. Dit komt in totaal neer op een dagelijks bedrag van € 53 per persoon.

Wie graag op grote hoogte skiet, betaald een hoge prijs!

In het Zwitserse Zermatt betalen wintersporters dit jaar de absolute hoofdprijs. Gedurende het wintersportseizoen betaal je hier voor één dag en nacht sneeuwpret al gauw gemiddeld €176,90 per persoon. Zermatt wordt gevolgd door het Italiaanse Madonna di Campiglio en het Spaanse Baquèira. In het luxueuze Italiaanse skioord betalen wintersporters gemiddeld €159,80 per dag en in Baquèira al snel zo’n €155,56. Dat alles natuurlijk zonder eten en aprés-ski en het blijft een indicatieve prijs:

Top 10 duurste ski resorts

Bron: www.hometogo.nl/media/ski-barometer/

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties