Duijvestein Winterstore
Een overvloed aan sneeuw
Een overvloed aan sneeuw

Overvloed aan sneeuw

Ivo Ivo

Wat een sneeuw! Ik kom net terug uit Hochkönig en ik durf te zeggen dat ik nog nooit zoveel sneeuw heb gezien. Behalve dat het mooie beelden oplevert brengt het ook een hoop ellende en gevaarlijke situaties met zich mee.

De situatie in grote delen van Oostenrijk, Zuid-Duitsland en Zwitserland is erg zorgwekkend. En dan met name in de hoger gelegen gebieden, waar het altijd nog nét iets harder sneeuwt dan in de lager geleden dalen.

Veel dorpen zijn niet bereikbaar. Dit kan komen doordat wegen en passen afgesloten zijn omdat ze simpelweg niet begaanbaar zijn door de vele sneeuw die er gevallen is, maar grotendeels komt dit doordat er lawine gevaar is naast de wegen die afgesloten wegen.

De dorpen en gebieden die dit op dit moment niet kunnen worden bereikt zijn o.a.; Gargellen, Stuben, Lech-Zürs, Warth-Schröcken in het Vorarlberg en Ischgl, Obergurgl en Sölden en Hochfügen.

14 Januari 2019: Gargellen
14 Januari 2019: Gargellen

Ga jij deze week nog richting de Oostenrijk of Zwitserland houdt dan de weersvoorspellingen goed in de gaten. Tot nu toe lijkt het alsof het vanaf a.s. woensdag aanzienlijk minder hard gaat sneeuwen in Oostenrijk. In de Zwitserse Alpen blijft het voorlopig nog sneeuwen.

Een websites om in de gaten te houden:

ÖAMTC: Hier wordt de conditie van de wegen en de afgesloten wegen in Oostenrijk continue op bijgehouden.

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties