De pistebutler in Turracher Höhe
De pistebutler in Turracher Höhe

De pistebutler in Turracher Höhe

Wintersport Live Wintersport Live

Voor veel Nederlanders zal de term ‘pistebutler’ niet direct een belletje doen rinkelen. De pistebutler is een extra service vanuit het skigebied van Turracher Höhe in Oostenrijk. Eerder schreven we al over de sneeuwzekere ligging en sprookjesachtige omgeving van dit skigebied.

14 jaar geleden is deze service ontstaan in het skigebied van Turracher Höhe, waar service en klantvriendelijkheid erg hoog in het vaandel staan. Zoals eerder verteld is dit skigebied niet enorm groot maar wel zeer compleet en divers en daar draagt de service van de pistebutler natuurlijk ook aan bij. Inmiddels zijn er meerdere skigebieden die een vergelijkbare service aanbieden maar de oorsprong van dit concept ligt hier in het skigebied van Turracher Höhe.

Maar wat doet de pistebutler nu precies? In het gebied zijn er per dag 2 pistebutlers actief en zij skiën in het gebied of rijden met de sneeuwscooter rond. Je kunt de pistebutler herkennen aan hun toch wel opvallende outfit. De pistebutler is uitstekend op de hoogte van alle ins- en outs van het skigebied maar weet ook waar je bijvoorbeeld de lekkerste Kaiserschmarrn kunt eten of waar je het best een beetje kunt après skiën. Daarnaast biedt de pistebutler ook nog heel lekkere service aan, zo schenkt hij je prosecco terwijl je heerlijk van de zon en de sneeuw kunt genieten. Ben je je per ongeluk vergeten in te smeren? Geen probleem! De pistebutler heeft altijd (gratis!) zonnebrandcrème bij zich. De service die de pistebutler aanbiedt, komt zonder extra kosten. Het is een echte service vanuit het skigebied.

De pistebutler is er voor jou
De pistebutler is er voor jou

De pistebutler is ook erg geliefd bij de kinderen. Snoepjes, koekjes, druivensuiker en ijsjes worden er uitgedeeld om ook de allerkleinste gasten net dat beetje extra luxe en plezier aan te bieden. Wil je weten hoe laat een bepaalde skilift opent of sluit? Vraag de pistebutler! Wil je weten waar je het rustigst kunt eten of waar plek is voor grotere groepen? De pistebutler weet het.

Met 42 kilometer skipistes is Turracher Hohe geen enorm groot skigebied. Tegelijkertijd is het skigebied erg ruim opgezet waardoor je niet het gevoel hebt dat het wat kleiner is. Naast de mogelijkheden tot skiën en snowboarden kun je hier ook nog veel andere (winter)activiteiten ondernemen. Zo kun je gaan schaatsen op de Turracher See, sneeuwschoenwandelen door de dennenbossen of het skigebied op een sneeuwscooter verkennen.

Skigebied Turracher Höhe
Skigebied Turracher Höhe

Er zijn een aantal samenwerkende accommodaties in dit skigebied die in samenwerking met de pistebutler-service nog een aantal leuke extra activiteiten aanbieden. Zo kun je de eerder genoemde sneeuwschoenwandeling ook maken onder leiding van een pistebutler, kun je als eerste strepen zetten op de strak geprepareerde pistes als early bird inclusief ontbijt op de piste of je kunt een culinaire tour op ski’s maken. Onder begeleiding van de pistebutler ga je naar verschillende berghutten om daar speciale lokale specialiteiten te proeven.

Sinds het winterseizoen van 2017/2018 is er nog een extra mogelijkheid bijgekomen, je kunt namelijk een privé pistebutler huren. Wil je als familie eens echt goed in de watten gelegd worden of heb je een zakelijke bijeenkomst of heb je iets te vieren? Het is hier allemaal mogelijk.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties