Winterbeleving met Pharos Reizen
Winterbeleving met Pharos Reizen

Winterbeleving: van huskytochten tot het noorderlicht

Wintersport Live Wintersport Live

Herinner jij je het nog? Dat magische gevoel uit je kindertijd: je schuift de gordijnen open en ontdekt vol verwondering dat de wereld helemaal wit is. Bij Pharos Reizen vind je reizen waarin je weer dat verwonderde kind wordt.

Reizen vol bijzondere winterbeleving, van Oostenrijk tot Noorwegen en Fins Lapland. Trek dus je sneeuwschoenen maar aan en stap de krakende sneeuw in…!

Meer dan skiën

De winter heeft veel meer te bieden dan witte pistes. Je hoeft geen ski-fanaat te zijn om met volle teugen van dit seizoen te genieten. Sterker nog: voor de mooiste winterbelevingen heb je geen ski’s of snowboard nodig. Ervaar je de verstilde winterpracht vanaf de huskyslee? Of ga je op zoek het noorderlicht, de mooiste lichtshow op aarde?

Winterbeleving: van husky tot ijsvissen, sneeuwscooter

Winter in Scandinavië is net iets meer winter! Hier kijken ze niet op een decimeter sneeuw meer of minder. Alleen een autoritje door dat winterse landschap is al een belevenis. De besneeuwde bossen geven je het gevoel dat je door een kerstkaart rijdt. De activiteiten die bij veel van deze vakanties zijn inbegrepen maken het nog bijzonderder. Stap op de huskyslee en stuur door de sneeuw. Alleen het hijgen van de honden, en het zachte glijden.

Huskysleetocht
Huskysleetocht

Met z’n tweetjes of met kinderen

Bij Pharos Reizen vind je veel mogelijkheden om met z’n tweetjes te genieten van de winterpracht. In Zweden en Finland hebben we ook reizen samengesteld speciaal voor gezinnen.

Familie-avontuur in Zweden

Op deze Familie Expeditie beleef je elke dag een ander winters avontuur. De ene dag ga je met husky’s op pad. Je mag zelf sturen, door het verstilde winterlandschap. De volgende dag hengel je met wat geluk een karper uit het wak, tijdens het ijsvissen. Ook spring je op de sneeuwscooter. Heel spannend is ook dat je een nachtje slaapt in een verwarmde tipi, midden in de bossen. Je stookt een kampvuur, terwijl het vriest dat het kraakt. Een paardrijdtochtje door de sneeuw maakt het avontuur compleet. Of ga je een middagje langlaufen? Elk van deze winterbelevingen is onvergetelijk, maar wat de reis zeer geliefd maakt is de variatie. De Nederlandse begeleiding is een extra pluspunt.

Rendiertocht
Rendiertocht

Noorderlicht

Weinig natuurspektakels zijn zo indrukwekkend als het noorderlicht. Iedereen kent de foto’s, maar het noorderlicht zelf meemaken is….pure magie. De mooiste lichtshow op aarde! In groene en paarse flarden danst het licht door de poolhemel. Er zijn wetenschappelijke verklaringen voor, maar wie het geluk heeft dit licht te zien, begrijpt dat het eeuwenlang is geduid als een goddelijk fenomeen! Bij Pharos Reizen kun je kiezen uit verschillende noorderlichtreizen.

Varen door arctische wereld

Er zijn van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Deze bijvoorbeeld! Stap aan boord van de historische Hurtigruten-postboot voor de mooiste zeereis ter wereld. Je vaart door de ongerepte winterwereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap. Spectaculairdere winterlandschappen zijn er in Europa niet te vinden! Deze schitterende rondreis krijgt nog meer schittering dankzij het magische noorderlicht. Nergens is dit unieke natuurverschijnsel zo vaak waargenomen als op het traject van deze reis, boven de poolcirkel.

Noorse trots

Je verblijft aan boord van een van schepen van de Hurtigruten-rederij, al sinds 1893 de trots van Noorwegen. Wat de schepen uniek maakt is dat ze enerzijds alle moderne comfort bieden en anderzijds nog altijd hun historische rol als postboot tussen de Noorse havens vervullen. Er is een speciale wekservice die je kunt inschakelen als je ’s nachts gewekt wilt worden als het noorderlicht te zien is.

Fins Lapland - Levi
Fins Lapland - Levi

Ook in Fins Lapland maak je veel kans om het noorderlicht te zien. Inbegrepen bij deze Finse winterbeleving is een noorderlichtshow in een iglo. Verder spring je op de huskyslee, ga je op sneeuwscootersafari. Aan het eind van deze vakantie begrijp je waarom de Finnen 40 woorden voor sneeuw hebben!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties