Authentiek Franrkijk. Morzine - Chalet Les Fys
Authentiek Franrkijk. Morzine - Chalet Les Fys

Authentieke wintersport in Frankrijk, kan dat?

Wintersport Live Wintersport Live

Roepen jouw medewintersporters altijd Val Thorens bij het zoeken van een leuke bestemming? Dan hebben wij de gouden tip voor je! Morzine, gelegen in het skigebied “Les Portes du Soleil”. Tussen de bossen in een mooie Alpenvallei ligt het pittoreske skiplaatsje.

De historie van dit dorp gaat al terug naar 1180, aldus de documenten. Het dorp werd pas na 1925 populair als skigebied, toen hotel “Le Grand” haar deuren opende. De eigenaar van dit hotel heeft ook de eerste schans achter het hotel gebouwd en ervoor gezorgd dat Oostenrijkse skileraren les kwamen geven. Toen vervolgens in 1966 Avoriaz haar deuren opende en er later een liftverbinding tussen deze twee dorpen kwam, gaf dit het dorp alle mogelijkheden uit te breiden tot een echt wintersportdorp.

Het dorp is inmiddels aangesloten bij het skigebied van Les Portes du Soleil en vormt daarmee één van de grootste skigebieden ter wereld. Rondom Morzine vind je pistes geschikt voor beginnende skiërs, waardoor het gebied ook erg gezinsvriendelijk is. Het heeft ook het “family plus” label, waarmee wordt aangetoond dat het extra inspanningen doet voor kleine kinderen en hun ouders.

Morzine - Portes du Soleil
Morzine - Portes du Soleil

Chalets en appartementen

De Franse hoogbouw komt altijd ter sprake tijdens een review van een gebied. Morzine heeft deze hoogbouw niet, het hele dorp bestaat uit chalets en heeft daardoor en knusse uitstraling. Je mag gewoon met je auto het dorp in, maar deze heb je niet veel nodig omdat er ook een prima skibusverbinding is.

Chalet Les Melezes - Woonkamer
Chalet Les Melezes - Woonkamer
Chalet Les Melezes - Eetkamer
Chalet Les Melezes - Eetkamer

Bijzondere sporten in de sneeuw

Naast het vaste rodelrondje waarbij het gaat om wie het hardst de berg af racet,  zijn er ook andere bijzondere sporten om te doen in Morzine. Denk aan een Biathlon workshop waarbij je gaat laser schieten en de fijne kneepjes van het crosscountry skiën leert. Ski Joëring is een van de oudste wintersporten. Hierbij wordt je voortgetrokken door een paard, terwijl je zelf latten onder je voeten hebt. Deze sport werd in de jaren ’30 ook uitgeoefend in Morzine en heeft daar ook een rijke historie.

En de après-ski?

Na de dag op de piste zijn er genoeg gezellige bars en restaurants voor een goede portie après-ski. Buiten de pistes is er nog meer te beleven, zoals bobsleeën, schaatsen of rodelen. Maar ook het zwembad geeft voldoende mogelijkheden tot vermaak. Tevens vind je in het Aqua park een 3-tal sauna’s en 2 hammams (voor 18 jaar en ouder) Wil je het gebied van bovenaf bekijken? Ga dan parapenten. Samen met een instructeur zweef je boven en tussen de bergen. In één woord: fantastisch!

De keuken in het Savoyaardse dorp bevat natuurlijk veel kaas. Geniet van de Reblochon-kaas met een lekker glas Abricotine tijdens de steeds sterker wordende wintersportverhalen.

Voordeel van Morzine is de bereikbaarheid, je kunt prima met het vliegtuig naar Genève vliegen en vanuit daar het laatste stuk met een transfer afleggen. Laat je verleiden door de mooie chalets en geniet deze winter van een wintersport in een pittoresk Frans dorp!

Morzine - Les Portes du Soleil
Morzine - Les Portes du Soleil

Interesse in een wintersportvakantie naar Morzine. Bekijk dan het ruime aanbod van Summit Travel

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties