Sneeuwschoenwandelen
Sneeuwschoenwandelen. Foto: Unsplash © Greg Rakozy

5 must-do’s naast het skiën in Oostenrijk

Wintersport Live Wintersport Live

Een wintersportvakantie in Oostenrijk, wat is het eerste waar jij aan denkt? Sneeuw, skiën, snowboarden, après-skiën of Kaiserschmarrn? Daar denken wij ook aan! Maar er is nog meer tijdens je wintersport in Oostenrijk te beleven!

Mocht je een dagje geen zin hebben om de piste op te gaan, je spieren het zwaar hebben of misschien hou je helemaal niet van skiën, maar wel van de ongerepte natuur. We hebben de 5 must-do’s naast het skiën in Oostenrijk tijdens je wintersportvakantie voor je op een rijtje gezet!

1. Winterwandelen door winterwonderland

Laat je ski’s of snowboard vandaag eens een dag thuis. In plaats daarvan trek je goede wandelschoenen aan of huur je een paar sneeuwschoenen. Er zijn in veel gebieden namelijk wandelpaden aangelegd met diverse routes. Houd je van meer uitdaging en wil je niet over de geprepareerde wandelpaden lopen? Maak dan mooie wandelingen met sneeuwschoenen. Met een soort van rackets onder je voeten ploeter je door de ongerepte sneeuw. Ga niet zomaar sneeuwschoenwandelen, ons advies is om met een gids op pad te gaan, die kent het gebied op z’n duimpje.

2. Meerijden in een pistenbully

’s Avonds en ’s nachts zorgen de bestuurders van de pistenbully’s er weer voor dat de pistes de volgende dag weer perfect geprepareerd zijn. In verschillende gebieden, bijvoorbeeld skigebied Serfaus-Fiss-Ladis, kun je meerijden in een pistenbully. Op deze manier krijg je een kijkje achter de schermen bij de liftmaatschappij. Het lijkt gemakkelijk, de pistenbully’s rijden rond over de piste en de piste is weer klaar voor een nieuwe dag, maar dit kost toch allemaal wat meer tijd en moeite dan het lijkt. In diverse gebieden kun je deze excursie bijboeken.

3. Winter rodelen

Wie heeft dit nog niet gedaan? Met een houten slee rodel je de baan naar beneden. In bijna alle skigebieden vind je wel één of meerdere rodelbanen voor een hoop plezier. In Bramberg in het Salzburgerland vind je zelfs de langste rodelbaan van Oostenrijk met een lengte van maar liefst 14 kilometer. In Nauders in Tirol vind je daarnaast de hoogst gelegen rodelbaan van Oostenrijk. Op een hoogte van 2.200 meter geniet je van het fantastische uitzicht. Ook zijn er rodelbanen waar je ’s avonds op een verlichte baan kunt rodelen, een echte aanrader!

Tobogganing met de familie
Tobogganing met de familie. Foto: Unsplash

Lees hier meer over enkele gave Toboggan (rodel) banen in Oostenrijk.

4. Ontspannen en bijkomen

Heb je even genoeg van het buiten zijn in de natuur, heb je een zware nacht achter de rug of laat het weer je misschien een dag in de steek? Dan is het tijd voor een dagje rust en ontspanning om helemaal op te laden. Bij verschillende accommodaties heb je een sauna, zwembad of rustgevend stoombad. Maar mocht dit niet het geval zijn, in de Alpen bevinden zich talloze spa & wellnesscentra om bij te komen. Bezoek bijvoorbeeld Felsentherme in Bad Gastein, Tauern Spa in Kaprun of Alpentherme Gastein in Bad Hofgastein.

5. Avondshows op de piste

Geniet ’s avonds van de speciale shows die worden gegeven op de piste: indrukwekkend om te zien. ’s Avonds worden er speciale skishows georganiseerd door skileraren. Meestal vinden deze shows 1 keer per week plaats. Deze spectaculaire avondshows op de piste zijn een combinatie van licht, muziek, goede skiërs én vuurwerk. De skileraren komen tijdens deze shows vaak met fakkels de piste af skiën, dit zorgt voor prachtige beelden en een onvergetelijke ervaring! Daarnaast zijn er vaak demonstraties van de skileraren en dansers en acrobaten aanwezig voor een spectaculaire avond.

Avondshow in Brixen im Thale
Avondshow in Brixen im Thale

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties