Uvex - algemeen
X-Socks - Wintersportsokken
X-Socks - Wintersportsokken

X-Socks – Wintersportsokken

Wintersport Live Wintersport Live

X-Socks is dé wintersportsok bij uitstek. Je staat er niet altijd even lang bij stil of misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan, maar ook over goede skisokken moet worden nagedacht. En dat weten ze bij X-Socks!

Een skisok heb je in vele maten, kleuren en helaas ook geuren. En zoals met elk kledingstuk kun je het comfort een stuk verhogen met hoogwaardige materialen en een goed ontwerp. Een ontwerp voor een sok, gaat dat niet wat ver? Zeker niet. Comfortabele voeten in een ski of snowboardschoen begint namelijk bij het uitkiezen van de juiste skisokken.

Tot het einde van vorig millennium wist men het zeker: dikke paddings in sokken voorkomen blaren. X-Socks zag dat toch iets anders en heeft met innovatieve technologieën voor een absolute doorbraak gezorgd! Wanneer een voet zit opgesloten in een sok en een (ski)schoen, kan overtollige warmte niet afgevoerd worden en beginnen de voeten te transpireren. De sok neemt het vocht op en zorgt voor een vochtig en warm klimaat. Het resultaat? De huid wordt vochtig en zacht, dus minder soepel. Dit kan leiden tot pijnlijke blaren. X-Socks maakt een einde aan deze vicieuze cirkel. Met deze speciaal ontworpen sokken heb je minder kans op blaren en vervelende drukpunten, waardoor je optimaal van je skivakantie kunt genieten!

X-Socks modellen

AirConditioning Channel

Als rode lijn door alle X-Socks modellen loopt Het AirConditioning Channel. Dit is een uniek ventilatiesysteem onder de voet en zorgt voor de aanvoer van frisse lucht en de afvoer van warme vochtige lucht. Dit verminderd de kans op vervelende luchtjes aanzienlijk en door dat de voet kan blijven 'ademen' zul je minder snel last ondervinden van schuurplekken, blaren en vocht.

X-socks heeft een grote variatie aan modellen. Elk sok heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Van al deze modellen hebben wij er 4 onder loep genomen en de eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

X-Socks - Ski Carving Silver

De X-Socks Ski Carving Silver is ontworpen met het oog op de wensen van de professionele skiër. De sok voldoet aan de hoge eisen van professionals. De X-Socks Ski Carving Silver. Het unieke voetbed van de Ski Carving Silver is voor 99,9% vervaardigd uit zilvergaren. Zilver heeft de unieke eigenschap om bacterievorming in de sokken aanzienlijk te verminderen. Hierdoor blijven de voeten droog, fris en gezond. Daarnaast zorgt de verwerkte merinowol ervoor dat deze X-Socks zacht, elastisch en extreem duurzaam zijn. Het materiaal warmt de voet en zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid.

Rondom het onderbeen zijn diverse beschermingspads aangebracht die de schokken van het skiën optimaal absorberen. De bescherming rondom het enkelgewricht vermindert wrijving, net als de beschermzones op de voet en tenen. Het AirConditioning Channel en het ventilatiesysteem onder de voet verzorgen de aanvoer van frisse lucht en de afvoer van warme vochtige lucht.

X-Socks - Ski Energizer Light

Heb je snel last van vermoeide voeten na een dagje skiën? Dan is de Ski Energizer Light een perfecte sok voor jou. De trapsgewijze compressie van de Smart Compression Zone ondersteunt en verbetert effectief de bloedcirculatie van de onderbenen. Uiteraard zorgt de X-Socks Ski Energizer Light voor een uitstekende klimaatcontrole. Want ook bij deze sok wordt de vochtige, warme lucht via het Traverse AirFlow Channel System  en het Airconditioning Channel afgevoerd. Onaangename geurtjes en blaren worden zo voorkomen.

De sokken zijn tevens voorzien van verschillende beschermzones, waaronder een teen-, scheenbeen- en hielbeschermer. Verbeterde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen stabiliseert de bloedvaten. De ondersteuning van de aderen ontlast hart en bloedvaten en verbetert de toevoer van bloed en voedingsstoffen. Het bloed stroomt sneller terug naar het hart, waardoor spieren en organen sneller prestatiebevorderende zuurstof en belangrijke voedingsstoffen krijgen. Spieractiviteit wekt hoogfrequente, eerst onmerkbare, vibraties op. Als de spieren vermoeid raken, neemt de frequentie van de trillingen af. Het sidderen van de uitgeputte spier wordt voelbaar, deze verliest haar kracht. Compressie stabiliseert de spieren vanaf het begin. Ze sparen waardevolle energie en dit zorgt voor ideale omstandigheden voor sportieve topprestaties.

X-Socks - Skiing Light

Wil jij graag dat jouw skisokken vooral lekker warm zijn en heerlijk zacht aanvoelen? Dan is de Skiing Light perfect voor jou. Het comfortabele padding systeem reduceert de impact op de gewrichten die ontstaat bij het skiën. In combinatie met het speciale X-Socks ventilatiesysteem blijven je voeten precies op de juiste temperatuur. Met de X-Socks Skiing Light worden je voeten niet alleen goed beschermd, maar ook goed geventileerd. Het Airconditioning Channel vormt het centrale onderdeel voor de regulatie van warmte en vocht. Elke beweging van de voet zorgt ervoor dat warme, vochtige lucht uit de skiboot naar boven gepompt wordt. Vervolgens wordt frisse, droge lucht naar binnen gezogen wanneer de druk onder de voet vermindert. Deze circulatie van frisse lucht zorgt ervoor dat de voeten comfortabel droog blijven en de temperatuur aangenaam en constant. Wanneer je skiet zijn alleen droge voeten in staat de impact en druk van deze belastende sport te weerstaan. Daarnaast is ook een droge huid beter bestand tegen blaren en andere wondjes.

Om het enkelgewricht te beschermen is de X-Socks Skiing Light voorzien van de X-Cross Bandage, die extra stabiliteit biedt. De diverse beschermingspads zorgen ervoor dat enkel, tenen en de onderbenen beschermd zijn tegen schaafwondjes en absorberen de schokken van het skiën.

X-Socks - Snowboarding

Geen enkele sport vraagt meer van je voeten dan snowboarden. Spieren worden blootgesteld aan zware spanningen, pezen worden uitgerekt en gewrichten worden tot het uiterste gebogen. Het anatomisch design van de X-Socks Snowboarding zorgt voor een optimale ondersteuning van je voeten. De X-Socks Snowboarding zijn voorzien van verschillende beschermzones, waaronder op de schacht. Dit zorgt voor de best mogelijke bescherming tegen drukpunten. De geraffineerde paddings absorberen schokken en verminderen het risico op schaafwonden, drukpunten en blaren. Hierdoor zijn zelfs harde ondergronden en hobbelige pistes geen probleem meer.

Naast de verschillende beschermzones is ook de unieke klimaatregulering een belangrijk onderdeel van de X-Socks Snowboarding. Vochtige, warme lucht wordt via het Traverse AirFlow Channel System, dat zich in het anatomisch gevormde voetbed bevindt, en het AirConditioning Channel afgevoerd. Onaangename geurtjes en blaren worden zo voorkomen. Tot slot biedt de X-Cross Bandage extra bescherming aan de enkel, zonder de beweeglijkheid van de voet te remmen.

X-socks heren modellen

X-Socks aanschaffen

Je kunt de verschillende X-Socks al aanschaffen vanaf € 16,95 per paar voor kinderen en vanaf € 19,95 per paar voor volwassenen:

- X-Socks Ski Carving Silver - € 34,95
- X-Socks Ski Energizer Light - € 33,95
- X-Socks Skiing Light - € 26,95
- X-Socks Snowboarding - € 29,95

Wil je meer informatie of een X-socks aanschaffen, bezoek dan de website van X-Socks je ga langs bij je dichtstbijzijnde dealer

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties