Uvex - algemeen
UVEX big 40
UVEX big 40

Review UVEX BIG 40 Variomatic

Ivo Ivo

We zijn deze winter op pad gegaan met de UVEX BIG 40. Waarom zou je denken... we hebben genoeg skibrillen en goggle. Dat klopt, maar er waren een paar hele interessante features aan deze goggle die we letterlijk en figuurlijk met eigen ogen wilde bekijken.

Wat is er dan zo speciaal aan UVEX BIG 40?

Om te beginnen vinden wij hem er erg cool uit zien. Maar eerlijk is eerlijk, dat is een persoonlijke smaak. Alhoewel, het formaat van de bril valt meteen op. Hij is een stukje groter dan de standaard goggle, waardoor je gezichtsveld ook een stuk groter is. Je ziet dus letterlijk meer op de piste en van de omgeving. Niet alleen is dit een erg veilig idee, maar het is ook wel zo leuk om wat om je heen te kunnen zien. De UVEX Big 40 heeft een gezichtsveld van circa 186 graden. Er zijn maar weinig goggles op de markt die dat kunnen evenaren.

Wij gingen met deze goggle de piste op en kwamen tot de volgende conclusie

Ok... een groot glas, what else?

Ideaal aan deze bril is dat het glas geen randen heeft aan de onderkant en deels de zijkant. Met droog weer heb je hier niet perse voordeel van, maar met sneeuwbuien of regen is het absoluut pluspunt. De druppels of sneeuwvlokken glijden namelijk gemakkelijk van het glas. Dit is bij de meeste goggle nog wel eens probleem. Bij de BIG 40 niet. Niet alleen erg gemakkelijk met slecht weer, maar zeker ook met het schoonmaken van je bril. Geen obstakels betekent geen gedoe!

Variomatic

Naast de gewone uitvoering is er ook de Variomatic uitvoering. Deze variant hebben wij getest. En dat is wel even een verademing. Variomatic glazen houden simpelweg in dat deze glazen automatisch op verschillende lichtsituaties reageren door zich aan te passen. Wij hadden hier zo onze twijfels bij. Maar we werder positief verrast. Het meekleurende glas maakt het je ogen een stuk comfortabeler door zich inderdaad aan te passen aan de licht intensiviteit van je omgeving. Waar je normaal zou wisselen van glas, kun je dus nu gewoon lekker door skiën of boarden. Dat gezegd hebbende geldt niet voor de dagen op de piste met extreem weer. Onder normale omstandigheden ging dit prima, maar krijg je een sneeuwstorm over je heen of zie je geen hand voor ogen, neem dan altijd je oranje glazen mee!

UVEX Big 40

UV-A, UV-B en UV-C bescherming

Het glas van de BIG 40 geeft beschermen voor je ogen op alle mogelijk Ultraviolette straling. Met een beetje geluk heb jij heerlijk weer tijdens jouw wintersportvakantie. Een ideale situatie; verse sneeuw en volop zon. Bedenk dan ook dat de zon behalve erg prettig aanvoelt ook zeer schadelijk kan zijn voor je ogen.

UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde maar zelden.
UV-B wordt voor het grootste deel door de dampkring tegengehouden maar dringt toch door tot het aardoppervlak. UV-B straling is gevaarlijkste vorm van UV straling.
UV-A dringt door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijke UV-type. Maar ook een hoge dosis UV-A straling kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

De BIG 40 beschermt je volgens UVEX 100% tegen deze schadelijke stralingen.

Prijskaartje:

De BIG 40 variomatic variant ligt voor ongeveer € 199,- euro bij de wintersportspecialist. Voor de andere varianten; de LM en FM (litemirror en fullmirror), betaal je ongeveer € 129,95 in de winkel.

Conclusie:

Naast conform is de BIG 40 gemaakt voor de veiligheid. Dat vind je in iedere eigenschap van deze bril terug. Een groot glas voor beter zicht, geen randen rond het montuur voor sneller beter zicht, meekleurende glazen voor sneller beter zicht en een perfecte bescherming tegen UV stralen.

Onze conclusie; een goede, fijne goggle met een hoog gebruikerscomfort gemaakt voor de veriligheid... én hij is nog eens erg mooi!

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties