Uvex - algemeen
Een skischoen uitzoeken bij De Skihut
Een skischoen uitzoeken bij De Skihut

Een skischoen uitzoeken vergt kennis en kunde

Wintersport Live Wintersport Live

De Skihut is ontstaan uit passie voor wintersport. In onze vestiging Scheveningen vindt u het complete hardware assortiment. Wij leggen ons volledig toe op skiën en boarden, waarbij we nagenoeg iedereen kunnen bedienen.

Onze adviseurs hebben allemaal passie voor de bergen. Wij proberen ons zo goed mogelijk te verplaatsen in hoe u wintersport optimaal zou willen beleven. Uit het zorgvuldig samengestelde assortiment denken wij vrijwel altijd de juiste keuze te kunnen maken om u een fantastische tijd in de sneeuw te kunnen bezorgen.

De basis van een fijne wintersport begint naast sneeuw begint met de juiste boots. Zowel ski- en snowboardschoenen dienen lekker te zitten waarbij in ogenschouw genomen dient te worden dat men controle moet houden op de berg. Een skischoen die zit als een pantoffel, zal ook skiën als een pantoffel. De kunst is een schoen te kiezen die de voet volledig fixeert zonder dat er drukpunten ontstaan.

Het bepalen van de juiste schoen begint met het nauwkeurig opmeten van de voet. Hierbij is niet alleen de lengte, breedte en wreefhoogte van belang. Doorgezakte voeten, aders, knokkels, kuitdikte en andere details dienen, voordat men in de eerste schoen stapt, bepaald te zijn. Geen enkele voet is hetzelfde, vandaar dat we een ontzettend groot assortiment hebben. Indien blijkt dat er aanpassingen nodig zijn, kunnen we die ter plekke uitvoeren door binnen schoen te verhitten (föhn of oven) , de buitenschaal uit te drukken, binnenschoen te verdikken of de buitenschoen (Fischer) vacuüm te trekken.

Nadat u de juiste schoen heeft over naar van de juiste ski of board. Wij zullen u heel veel vragen stellen waarbij wij ons advies baseren op uw manier van skiën of boarden en naar het niveau waar u naar toe wilt. Termen als wedelen, carven, (uit)gerütschte bochten, geprepareerde piste, (verspoorde)poeder, ijzige omstandigheden, buckles, funpark, slush zullen de revue passeren.

Daarbij zijn uw gewicht, lichaamslengte, kracht, conditie en leeftijd ook factoren die meespelen om tot de juiste keuze te komen.

Om tot een harmonisch geheel te komen is de binding een belangrijke de interface. Bij de meeste ski’s levert het merk de meest optimale binding. Echter bij de freeride ski’s kan men kiezen uit verschillende soorten bindingen. De skibinding is de verbinding tussen je ski's en je schoen en daarmee een cruciaal element in je uitrusting. Je wilt van een binding eigenlijk twee dingen. Namelijk dat deze uitgaat op de momenten dat het nodig is en aanblijft op de momenten dat het nodig is. Niemand zit er op te wachten dat je een spontane ‘release' hebt in dat steile couloir van dik veertig graden, maar aan de andere kant moet de binding natuurlijk wel open springen wanneer je bijvoorbeeld dreigt je kniebanden te scheuren tijdens een val! Vreemd genoeg ontstaan de meeste knie blessures op het moment wanneer men niet geconcentreerd is, bij het wachten in de rij voor de lift bijvoorbeeld.

Bij snowboarden heeft men heel veel keuze, te meer omdat bindingen voor boards veelal een universeel montagesysteem bezitten. De lengte/breedte van de buitenkant van de boot en de stijfheid bepalen welke maat en soort binding de juiste interface is.

De hardware afdeling van De Skihut in Scheveningen heeft daarnaast een uitgebreide collectie aan Snow Safety: lawine airbags, scheppen, sonde en piepers (3-eenheid). Protectie materiaal: body-protectie, broekjes, rugbeschermers, knie-beschermers.

Als wintersportspeciaalzaak dien je ook je grenzen te kennen. Wij hebben er voor gekozen ons niet te begeven op gebied van toerskiën (vellen, compleet scala aan toerbindingen, toerschoenen), langlaufen, splitboarden en hardboot-snowboarden.

De Skihut is dealer van onder ander de volgende merken:

Atomic, Salomon, Head, Elan, K2, Dynastar, Lange, Never Summer, Ride, LibTech, Burton, Nitro, 42 en DC

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties