Uvex - algemeen
Dainese Flexagon
Dainese Flexagon

Dainese Flexagon

Wintersport Live Wintersport Live

Een backprotector is voor de meeste wintersporters geen onbekend begrip, maar wordt vooral nog veel gezien bij snowboarders. Net als 10 jaar geleden het geval was bij de helm, behoort een backprotetors nog niet tot de standaard uitrusting van een skiër.

Maar daar komt verandering in. Verplicht is het nog niet en zeer noodzakelijk zouden wij het nog niet willen noemen, maar wanneer de kans bestaat dat je ten val komt op je rug, is een backprotector sterk aan te raden. Dit geldt voor skiërs in het funpark, maar ook voor offpiste-skiers. Het is wel zo dat snowboarders ook bij het normale afdalen het risico lopen om op hun rug terecht te komen, bij skiërs is dit minder snel het geval. Maar voor backprotectors geldt te allen tijde… better safe than sorry.

Dainese ken je vooral van de motorsport en is al jaren een toonaangevend merk bij de motorrijder, mede door de sponsoring van professionele coureurs zoals Valentino Rossi en Jorge Lorenzo, gebruikt het merk haar uitgebreide expertise ook bij de ontwikkeling van protectiemateriaal voor de wintersport. Zo was Dainese het eerste merk dat rugprotectie voor wintersporters ontwikkelde. Naast backprotectors kent het merk een steeds groter assortiment aan wintersport kleding en accessoires. Zo zie je ook de skipakken van Dainese steeds vaker op de piste verschijnen!

Flexibele bescherming – Dainese Flexagon backprotector

Dankzij de innovatieve constructie zet Dainese met Flexagon een compleet nieuwe standaard op het gebied van protective comfort. De uitzonderlijke flexibiliteit wordt bereikt door overlappende lagen van het innovatieve Crash Absorb memory retention foam. Deze lagen bewegen afzonderlijk van elkaar en volgen de anatomie van het lichaam. Het ergonomische patroon van zeshoekige zachte, geperforeerde pads zorgt voor optimaal comfort, maximale bewegingsvrijheid, goede ventilatie en een effectieve bescherming. Deze rugprotector is geschikt voor iedereen die de klappen van stunten of off piste skiën wil opvangen, maar is ook perfect voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar net dat beetje extra bescherming.

lexibel met Flexagon – Dainese Flexagon Waistcoat

Met de Flexagon Waistcoat gaat Dainese nog een stapje verder dan alleen een backprotector. Naast alle eigenschappen van de standaard backprotector heeft de waistcoat nog enkele voordelen. De rugprotector met geintregeerde vest zit comfortabel, heeft een isolerende werking en verliest geen flexibiliteit. De vest kun je extra afstellen met de heupbanden. De heupbanden zijn demontabel wanneer je dit minder fijn vindt zitten. Met de ribpads is je ribbenkast en je zij beter beschermd tegen een zijwaartse en voorwaartse val en tegen ben je beter beschermd tegen obstakels tijdens het skiën of tijdens een val. De vest kun je gemakkelijk dichtritsen en you’r good to go!

Kijk voor meer informatie op de website van www.dainese.com

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties