Uvex - algemeen
Blizzard Quattro lijn – On piste
Blizzard Quattro lijn – On piste

Blizzard Quattro lijn – On piste

Wintersport Live Wintersport Live

Binnen het grote aanbod van ski's valt nu en dan een ski op waarbij je direct denkt "hier is over nagedacht". En dan niet alleen voor de doorgewinterde skiër, maar ook voor de iets minder fanatieke wintersportliefhebber.

De Blizzard Quattro is een high-end model ski dat representatief is voor de volledig nieuwe collectie van acht premium high tech 'On-piste' ski's. Alle ski's binnen deze lijn zijn gebaseerd op hetzelfde concept maar variëren op een aantal essentiële waarden. Zoals vorm, rocker, suspension en constructie. Hierdoor kan elke skiër beschikken over de ski die bij zijn of haar skistijl past en biedt de Blizzard Quattro collectie een customized ski voor elke sportieve 'On-piste' skiër.

Vier elementen voor acht verschillende ski's

Blizzard Quattro is een hoogwaardige ski die speciaal is ontworpen om de behoeften van iedere On-piste skiër ongeacht de leeftijd en de lengte van de skiër en ongeacht de bedrevenheid van de skiër. Dit concept is de eerste in zijn soort in de ski-industrie. Blizzard noemt de Quattro lijn "de meest doordachte en technologisch geavanceerde verzameling 'On-piste' ski ooit gebouwd" en daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. De nieuwe Blizzard Quattro ski-lijn is ontworpen om de vier belangrijkste technieken van skiën te combineren.

Blizzard aan het woord over de Quattro serie:

Make your mark... met de nieuwe Quattro collectie van Blizzard!
Zoals genoemd is de nieuwe Blizzard Quattro collectie de meest doordachte en technologisch geavanceerde collectie ski's die ooit is gemaakt! De ski's in deze collectie zijn speciaal ontworpen voor het gebruik op geprepareerde pistes. Als je sporen in de sneeuw een moment worden om nooit meer te vergeten, een moment dat ervoor zorgt dat je terug wilt komen, verlangend naar meer. Blizzard Quattro is ontworpen voor dat moment, jouw moment…

Blizzard Quattro Design Concept

Voor het skiën op geprepareerde ski's zijn wij ervan overtuigd dat elke skiër op zoek is naar stabiliteit, precisie, behendigheid en controle. Maar, wij begrijpen ook dat deze begrippen voor elke skiër een andere betekenis kunnen hebben, gebaseerd op hun mogelijkheden en persoonlijke voorkeur. Uiteraard hebben wij hier rekening mee gehouden. Elk Blizzard Quattro model is specifiek ontworpen om al deze belangrijke features voor jou te optimaliseren.

Blizzard Quattro Technology Concept

Om ervoor te zorgen dat elk Blizzard Quattro model de vier key features optimaal aan elke skiër kan overdragen, hebben we vier verschillende technologie groepen ontwikkeld: een speciaal ontworpen Construction Technology voor elk model, een speciaal ontworpen IQ System Technology voor elk model, een Shape Concept (lengte, breedte, sidecut), dat voor elke maat en elk model verschillend is, en een Rocker Concept, dat ook voor elk model anders is.

Construction Technology

De constructie van een ski refereert aan de componenten aan de binnenkant, waaronder hout, polyurethaan, fiberglass of metaal (titaan). Deze constructie bepaalt de stabiliteit en de mate van performance van een ski. Binnen de Blizzard Quattro collectie gebruiken we zeven speciaal ontworpen constructies om zo de mate van stabiliteit en performance voor elke skiër te optimaliseren.

IQ System Technology

Het IQ System is een revolutionair en uniek bindingsysteem van Blizzard. Volledig geïntegreerd in het framework van alle Blizzard Quattro modellen en vastgezet met slechts één centrale schroef, zorgt het IQ System ervoor dat alle Blizzard Quattri ski's een natuurlijke flex hebben en dat de overdracht van energie van de skiër naar de ski nog beter is. In de Blizzard Quattro collectie wordt gebruik gemaakt van drie verschillende IQ System settings. Elke setting is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van het betreffende model. Het IQ System speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de mate van precisie en stabiliteit van een ski.

Blizzard Unisex Quattro Ski
Blizzard Unisex Quattro Ski

Shape Concept
De vorm van een ski wordt bepaald door drie specifieke maten: de breedte, de lengte en de sidecut. De combinatie van deze drie maten heeft direct effect op de prestaties en behendigheid van een ski. Of, simpel gezegd: hoe goed een ski bochten maakt.

Rocker Concept
Rocker heeft invloed op het gemak en de controle van de ski, vooral aan het begin van de bocht. Het Blizzard Quattro Rocker Concept bestaat uit vier erschillende Rocker set-ups, variërend van 0 millimeter tot 6 millimeter en 'tip and tail' rocker. Als de mate van performance van een ski toeneemt, neemt de mate van rocker juist af. Meer rocker zorgt voor een makkelijker begin en einde van de bocht, maakt de ski makkelijker te hanteren en zorgt voor een betere controle. Weinig rocker vehoogt juist de precisie en power van een ski. Elk Blizzard Quattro model is voorzien van precies de juiste hoeveelheid rocker, om zo perfect te voldoen aan de performance en behoefte aan controle van de beoogde skiër.

Bij de Blizzard Quattro collectie geldt: the proof is in the details…

Wil je weten waar dit product te koop is, ga naar www.blizzard.nl/dealers, of meer informatie op www.blizzard.nl

Blizzard Quatro
Blizzard Quatro

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties