Wanneer skiles Skitraining wordt
Wanneer skiles Skitraining wordt?!

Wanneer skiles Skitraining wordt?!

Wintersport Live Wintersport Live

Tjeerd Terpstra van Skitraining.nl heeft een frisse kijk op les geven en les krijgen. Tjeerd vertelt aan Wintersport Live over hun filosofie; Al jaren leven we in een meer en meer op het individu gerichte maatschappij.

Ook in de wintersport branche neemt men geen genoegen meer met de groepscultuur van de traditionele skischolen waarbij te vaak (gelukkig niet altijd!) een lesgever voorop skiet en de groep er maar wat achteraan hobbelt. Dat moet maar eens definitief afgelopen zijn!

Wanneer skiles Skitraining wordt?!

Leren doe je het beste in een gemoedelijke sfeer, gezelligheid combineren met nieuwe inzichten is en blijft een puur plezier. Door een systeem waarbij het bewuste leren gebracht wordt is het een stuk leuker om bezig te zijn met je eigen techniek. Bijkomend voordeel is een hogere intensiteit, meer ski meters en een direct leervermogen.

Het geheim ligt in het bewust worden van je eigen technische beperkingen en talenten. We kunnen allemaal wel aangeven wat moeilijk is of wat we niet goed doen maar juist de goede kanten belichten en daarmee de mindere kanten verbeteren is de kunst van het positief benaderen van het leren van de techniek. Dat bewust worden gaat het beste door het zelf te leren verwoorden. De trainer die voor je staat zal de juiste vragen stellen en opdrachtvormen geven waardoor je zelf ervaart wat je aan het doen bent op je ski’s. Met die ervaringen kun je verder, je formuleert, creëert en bouwt aan je ‘nieuwe’ techniek. Het gaat dus niet om het aloude ‘foutencircus’ waarbij je enkel oefenvormen doet omdat het moet en een leraar je de hele dag verteld wat er niet goed gaat.

Dit moderne systeem van training geven werkt op alle ski technieken bijzonder goed. Of je nu op de piste, ernaast in de diepe sneeuw, in de buckels of  in een slalom onderweg bent. Het bewustzijn van je eigen kunnen maakt je een betere skier! Laat een trainer jou beter maken! Skitraining.nl is een aanbieder van trainingen waarbij het moderne lesgeven voorop staat. Het plezier, individu, bewust leren en vooral leren door te doen zijn speerpunten in de trainingen die al goed bezocht worden en hun sporen snel verdienen.

In Kaprun in het Salzburgerland op de gletscher van de Kitzsteinhorn zijn er ieder jaar vanaf oktober verschillende mogelijkheden waar de trainers van Skitraining.nl je meenemen in de wereld van het moderne skiën. Of dat nou op het gebied is van de techniek op de piste, de slalom, in de buckels of off-piste. Overal op de berg is er plezier te halen en nog iets te leren.

Wanneer je meer informatie wilt over ‘wanneer skiles skitraining wordt’ kijk je op www.skitraining.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties