Skileraar worden in Oostenijk
Skileraar worden in Oostenijk

Skileraar worden in Oostenijk

Wintersport Live Wintersport Live

Skilerares Monique: Laat de winter maar komen! De droom van iedere wintersportfanaat: de hele winter op de ski’s staan en genieten van de frisse berglucht en verse sneeuw! Helaas is een wintersportvakantie niet de goedkoopste en al helemaal niet als je het hele winterseizoen wil skiën.

Maar wat nou als je werken zou kunnen combineren met je wintersportpassie en daardoor wel de hele winter lang intens kan genieten? Ik vond het een pracht idee en besloot om als skilerares aan de slag te gaan! Een ervaring om nooit te vergeten! Tegen het einde van de zomer begint het alweer te kriebelen.

Feestdagen in Oostenrijk

Stiekem verlang ik alweer naar de feestdagen in Oostenrijk. De sfeer met de kerstdagen is altijd super gezellig! Iedereen is enthousiast omdat de winter weer begonnen is en veel skileraren van vorige jaren komen weer terug. Het is dan ook een groot weerzien met alle ski-vrienden.

Tijdens de kerstvakantie zijn er ook meteen allemaal leuke feestjes. Op 1e kerstdag gaan we samen uit eten en met oud & nieuw geven we samen een skishow! In de week voor de show wordt er al druk getraind. Sommige skiën mee in het heren of dames demo-team. Andere skiën met de landenvlaggen of mee in de Fakkellauf. De show wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow waarna we naar de skischool gaan om gezamenlijk de avond af te sluiten met pullen bier.

Skiles geven

Naast gezellige avonden met de skileraren onderling wordt er zes dagen per week skiles gegeven. Ik geef meestal kindergroepjes les. Die leren spelenderwijs en hebben veel fantasie. De dagen vliegen zo voorbij! Ik moet terug denken aan die keer dat ik met een paar kinderen in een gondel zat en er eentje bij hoog en laag beweerde dat hij een sneeuw Yeti zag! Of aan kleine Floor die zo begaan was met haar skimaatjes dat ze, om ze te helpen, bij het openen van de gondel alle ski’s eruit haalde. Ze gooide ze allemaal op de grond, waardoor alle kinderen in paniek door elkaar rende om hun ski’s te zoeken en er een grote chaos ontstond. Zo erg dat de lift moest worden stopgezet omdat de mensen in de volgende gondel niet konden uitstappen. Tja, het was goed bedoeld…

Maar ook privé-lessen zijn heel leuk om te doen. Ik gaf een keer privéles een vrouw met angst. Ze kon goed skiën, maar was zo bang dat de tranen haar in de ogen stonden. Na veel oefenen en complimenten ging ze na 3 dagen fluitend de piste af. Ik was zo trots op haar! (En stiekem ook wel een beetje op mezelf.)

Al met al vind ik het een prachtige baan! Ondertussen kan ik genieten van de prachtige sneeuw en lekker op de ski’s staan!

Hoe word je skileraar?

Als je al skileraar aan de slag wilt moet je een erkend Oostenrijks diploma bezitten. Je kan via Snow Life een opleiding volgen met een voorbereidingsdag in Nederland en baangarantie bij een leuke skischool in Oostenrijk. Kijk voor meer informatie op: www.snowlife.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties