Splash Your Mountain Morgins - 2018
Splash Your Mountain Morgins - 2018

Splash Your Mountain in Morgins

Evelien Evelien

Zoek je tijdens deze zomer verkoeling in de Zwitserse en/of Franse Alpen? Kom dan een dagje afkoelen in Morgins. Hier staat, voor de tweede keer, de grootste pop-up waterglijbaan van Europa. Het allerleukste, het is een klein Nederlands feestje, want dit geweldige evenement is opgezet door Nederlanders.

Vorig jaar schreef ik al over een jong stel ondernemers uit Nijmegen die een grote stap maakten. Ze hadden het plan om de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in een lieflijk Zwitsers bergdorpje op te zetten. Dit is ze vorig jaar gelukt en dit jaar is er een groots vervolg.

Waar?

De locatie is hetzelfde, namelijk piste Géant in Morgins. Vorig jaar was de baan iets korter maar dit jaar is hij de volledige 500 meter lang. Omdat de grote baan niet helemaal geschikt is voor kleine kinderen, is daar dit jaar een oplossing voor. Naast de hoofdglijbaan is er ook een kleinere variant zodat ook de kinderen veilig plezier kunnen hebben.

Naast de kinderglijbaan zijn er ook wat aanpassingen gedaan aan de hoofdglijbaan. De koppelstukken tussen de losse segmenten zaten vorig jaar ‘los’ waardoor ze een beetje in je gezicht konden klappen. Dit jaar zitten ze stevig vast waardoor je er geen last meer van hebt. Bovenaan de baan en onderaan de baan staan medewerkers van Splash om in de gaten te houden hoe het glijden gaat en om ongelukken te voorkomen.

Splash your Mountain - Morgins
Splash your Mountain - Morgins

Wanneer?

Wat nog meer nieuw is, is de tijdsduur van Splash. Vorig jaar was het slechts een week waardoor het erg druk kon zijn en je soms erg lang moest wachten tot je aan de beurt was. Dit jaar is het maar liefst 30 dagen lang. Er is dus meer spreiding waardoor je meer tijd hebt om van de glijbaan gebruik te maken. Verder zijn er nog een aantal andere nieuwe dingen, zoals het feit dat er een klein (Nederlands!) foodtruckpleintje is. Je kunt hier genieten van verse handgesneden friet met Zaanse mayonaise of van een portie poffertjes. Natuurlijk zijn ook de lokale restaurantjes geopend om van lokale specialiteiten te genieten. Dit jaar is Splash 30 dagen lang, van 28 juli tot en met 26 augustus.

Er zijn per dag 3 tijdsvakken van elk 2 uur, dit om eventuele drukte te spreiden en veiligheid te garanderen. Voor 10 CHF koop je een band om van de baan te glijden, een enkele rit kost 10 CHF, de volle 2 uur 35 CHF en een bril (Geen overbodige luxe) kost 5 CHF, die je terugkrijgt als je de bril terugbrengt. Dit jaar zijn er verbeterde banden met handvatten zodat je nog beter en sneller van de baan af kunt glijden. Je kunt tickets online boeken zodat je er zeker van bent dat je niet voor niks komt, maar kaarten zijn ook op locatie te koop.

Splash your Mountain Tube

Vorig jaar ben ik ook geweest en toen was het een stuk drukker, omdat alles natuurlijk toen in één week gebeuren moest. Het beviel mij erg goed dat het nu een stuk rustiger was, het was namelijk heel relaxed. De prijzen zijn, ja, wel Zwitsers, maar je verwacht ook niet anders in Zwitserland. De sfeer was echt goed en gezellig en wat ook heel leuk is, de rit er naartoe. Wij zijn vanuit Grächen gaan rijden en hebben er 1:45 uur over gedaan en eerlijk gezegd zou dat alleen al de moeite zijn. Naderhand zijn we nog doorgereden over de Pas de Morgins naar het Franse Châtel, gewoon om even te kijken. Het is dus heel leuk te combineren met bezoeken aan andere delen van het Portes du Soleil.

In het kort

Een pop-up waterglijbaan van 500 meter lang in Morgins, Portes du Soleil, Zwitserland. Van 28 juli tot en met 26 augustus. Waterpret, zon en veel plezier en natuurlijk gezelligheid. Leuk voor alle leeftijden en ook voor toeschouwers!

Auteur

Evelien
Evelien

Ik ben geregeld in de bergen te vinden. De skigebieden rond Zermatt en Saas-fee kom ik al van jongs af aan. Schrijven en bloggen over wintersport doe ik al sinds de start van Wintersport Live
Favoriete bestemmingen: Zermatt, Grächen, Saas-Fee

Reacties