Davos, Zwitserland - 12 november 2017
Davos, Zwitserland - 12 november 2017

One snowdump coming up

Wintersport Live Wintersport Live

We hadden het een paar dagen geleden al aangekondigd; een nieuwe snowdump die vandaag, zondag 12 november, zou starten in alle Alpenlanden. Ondertussen is de eerste neerslag gevallen en gaat er nog veel meer poeder komen. Nu valt de sneeuw nog boven de 2000 meter, maar het kwik daalt vanmiddag snel.

Op dit moment valt de sneeuw nog boven de 2000 meter, maar gedurende de dag daalt het kwik aanzienlijk en ligt de 0-gradengrens rond de 700 meter. Morgen ligt de sneeuwvalgrens zelfs op slechts 300 meter in Oostenrijk, en op circa 1000 meter in Frankrijk en Zwitserland.

Oberlech - 12 november 2017
Oberlech - 12 november 2017

Snowdump

Niet alleen wordt het aanzienlijk kouder dan de afgelopen weken, de neerslag laat ook van zicht spreken. In grote getale zelfs. Op het moment van schrijven (11.00 uur zondag 12 november) sneeuwt het al in de skigebieden boven de 2200 meter. Deze neerslag periode duurt zeker 48 uur en met sneeuwval tot in de dalen zal dit morgen gegarandeerd voor mooie webcambeelden zorgen.

Waar valt de meeste sneeuw?

Wederom is het vooral Zwitserland en de Westkant van de Oostenrijkse Alpen die worden getroffen door heveige sneeuwval. Hier valt in de komende 48 uur meer dan een meter sneeuw boven de 2000 meter. In de dalen zal dit circa 50 cm verse poeder zijn. De overige skigebieden in Frankrijk, Italië en de oostkant van Tirol en het SalzburgerLand worden ook zeker niet overgeslagen. Houdt hier rekening met circa 70 cm sneeuw boven de 2000 meter en circa 35 cm verse poeder in de dalen, verspreidt over de komende 48 uur.

De skigebieden van Silvretta Montafon, Laax-Flims, Ski Arlberg staan op de lijst voor de meeste poeder tijdens deze dump.

Sneeuwval komende 3 dagen. Bron: Snow-Forecast.com
Bron: snow-forecast. com

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties