Sölden - 10 november 2017
Sölden - 10 november 2017

Nieuwe snowdump in de maak

Wintersport Live Wintersport Live

Met de laatste sneeuwdump van vorig weekend nog vers in het geheugen staat de volgende alweer voor de deur. November lijkt daardoor een topmaand te gaan worden, zeker voor de hoger gelegen skigebieden is het één van de beste seizoenstarts van de afgelopen jaren. Meer sneeuw is onderweg!

Of het voor de lager gelegen skigebieden ook daadwerkelijk het begin betekent van een goed seizoen is nog te vroeg om te zeggen. De temperaturen zijn laag, de sneeuwval is aanzienlijk, maar of het genoeg gaat zijn om voor het eerst in jaren weer eens witte dalafdalingen te zien in de december maand, zal volledig afhangen van de tweede helft van november en de eerste week van december.

Warth-Schröcken - 10 November 2017
Warth-Schröcken - 10 November 2017

Start snowdump

De snowdump start langzaam maar zeker vanaf vanavond 10 november. In eerste instantie is de noordkant van de Alpen aan de beurt, maar langzaam maar zeker trekt de neerslag over de Alpen richting de zuidkant.

Wederom zijn vooral Oostenrijk en Zwitserland aan de beurt. Frankrijk en Italië zullen niet geheel worden overgeslagen, maar omdat de neerslag zich concentreert op de noordkant van de Alpen, zal hier verre weg het meeste sneeuw vallen.

Temperaturen

De komende ligt de temperatuur nog vrij hoog. Met een 0-gradengrens rond de 1900 meter zullen vooral wederom de hoger gelegen skigebieden als Ski Arlberg, Sölden, Stubai en Serfaus-Fiss-Ladis de meeste sneeuwval incasseren. De lager gelegen skigebieden zoals Saalbach-Hinterglemm en SkiWelt zullen alleen witte toppen krijgen en natte dalen!

In het weekend daalt de 0-gradengrens langzaam maar zeker tot 600 meter hoogte, waardoor ook op zondag de Oostenrijkse en Zwitserse dalen zullen worden omgetoverd in winterwonderland.

Les 3 Vallées - 10 november 2017
Les 3 Vallées - 10 november 2017

Skigebieden met de meeste sneeuwval

Hieronder volgt een top 10 met de verwachte sneeuwval per skigebied:

75 cm - Flumserberg, Zwitserland

75 cm - Braunwald, Zwitserland

60 cm - Sölden, Oostenrijk

60 cm - Serfaus, Oostenrijk

50 cm - Berchtesgaden, Duitsland

50 cm - Achenkirch, Oostenrijk

45 cm - Adleboden, Zwitserland

40 cm - Chamonix, Frankrijk

35 cm - Obertraun, Oostenrijk

35 cm - Sankt Anton, Oostenrijk

Zelf de sneeuw willen zien vallen? Houd dan goed de webcams in de gaten! Check via bovenstaande dorpen de directe links naar de webcampagina's.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties