Val Thorens - 27 december 2017
Val Thorens - 27 december 2017

Hevige sneeuwval in de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

Ga je de komende dagen op wintersport of ben je op dit moment in de Alpen? Houdt dan rekening met extreem weer. Er gaat in de komende 48 uur een grote hoeveelheid neerslag vallen in alle Alpenlanden. Dit gaat veelal gepaard met vrij harde wind.

Na enkele zonnige dagen is het vandaag en morgen gedaan met het mooie weer. Vooral de Franse en de Italiaanse Alpen krijgen het flink voor hun kiezen. Plaatselijk is meer dan een meter mogelijk in de hoger gelegen skigebieden van Frankrijk, Zwitserland en Italië. In de meeste plekken in Oostenrijk komt het tot circa 50 cm verse sneeuw.

Saalbach-Hinterglemm - 27 december 2017
Saalbach-Hinterglemm - 27 december 2017

Ook je rit naar de Alpen toe verloopt de komende 48 uur overwegend wit. In het grootste deel van Duitsland gaat vanaf vannacht circa 10 cm sneeuw vallen. Dit zijn geen zeer schokkende hoeveelheden, maar houdt rekening met vertraging door files en mogelijk gladde wegen.

Bron: snow-forecast .com
Caption

Vanaf vrijdag is het tijdelijk weer warmer en zonniger. De 0-gradengrens stijgt in alle Alpenlanden aanzienlijk naar circa 2500 meter op aankomend weekend. Daarna lijkt de winter wederom zijn intreden te doen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties